KOLOJEN NEDİR?

KOLAJEN NEDİR?

 

Vücudumuzda doğal olarak bulunan, doğduğumuz andan itibaren üretilen bir çeşit proteindir.

Ciltte, tendonlarda, kıkırdakta, kemiklerde ve gözün korneasında fazla miktarlarda bulunan kolajen, kas ve iskelet sistemi için de oldukça önemlidir.

Tüm bağ dokularının elastikiyeti ve yenilenmesinde, saç ve tırnakların güçlenmesinde önemli bir yapısal proteindir.

 

Doğal olarak vücutta sentezlenen bir protein olsa da bazı etkenler vücutta kolajen sentezinin azalmasına neden olabilir. Özellikle yaş ilerledikçe vücuttaki kolajen üretimi yavaşlar. Modern yaşam tarzı, kötü beslenme, yüksek oranda güneşe maruz kalma, sigara içmek, aşırı alkol tüketimi, günlük alınması gereken C vitaminine dikkat etmeme, kirli hava, yoğun spor aktivitesi, uyku düzensizliği gibi birçok etken vücuttaki kolajen depolarını azaltır.

 

Bütün bunlara bağlı olarak bağ dokusunda, eklemlerde ve ciltte bol miktarda bulunan kolajen proteini yıllar içerisinde azalmaya ve yapısal bütünlüğünü kaybetmeye başlar. Bu azalma 30’lu yaşlarda başlar.

 

 

Tip 1, 2 ve 3 kolajenler en önemlilerindendir.

Cildin %75’i 1 ve 3 kolajenden oluşur.

Cilde uygulandığında suyu hapsetme gücüne sahip olduğu için yoğun olarak nemlendirir. Cilde esneklik ve sıkılık verir.

Kolajen sayesinde cilt daha esnek bir hale gelir, kırışıklıklar azalır, kalp sağlığını korur, sindirim sistemini düzenler, gözü korur, kemikleri güçlendirir.

 

Kemik suyu, et, balık ve tavuk ile kırmızı meyve ve sebzeler kolajenin en yoğun olduğu yiyecekleri oluşturmaktadır.

 

Kolajen Desteği

Folik asit: Sağlıklı bir cilt görünümü için önem taşıyan folik asit, aynı zamanda kolajen sentezini arttırarak cilde elastikiyet sağlar ve hücre yenilenmesini destekler.

 

K vitamini: K vitamini sadece cildin iskeletini oluşturan kolajen üretimini hızlandırmakla kalmaz aynı zamanda cilde esneklik veren elastin sentezini de destekler.

 

C vitamini: Vücuttaki kolajenin sentezinde ve stabilize edilmesinde büyük rol oynar. Cildi aydınlatarak yaşlanmayı geciktirir.

 

 

 

Nanolazer peeling: Lazer yardımı ile gerçekleştirilecek yüzeysel peeling işlemleri üst tabakayı temizleyerek derinin yenilenmesini sağlar. Bu uygulama aynı zamanda kolajen üretimini de arttırır.

 

Saf DNA enjeksiyonu: Saflaştırılmış DNA enjeksiyonları deri altının nemlenmesi, beslenmesi ve kolajen üretiminin tetiklenmesini sağlar.

 

BBL: Geniş spektrumlu ışık teknolojisi, deri altına hasar vermeden uyarı sağlayarak yeni kolajen oluşumunu arttırdığı gibi, DNA üzerinde yaşlanmaya bağlı bozulmaların da önüne geçer.

 

 

Kolajen indüksiyon tedavisi: Enjekte edildikleri bölgede deride kalınlaşma, elastikiyette artış ve genel deri kalitesinde artış sağlar.

Diğer Blog Yazıları

BİZ SİZİ ARAYALIMLÜTFEN FORMU DOLDURUNUZ