3D Fashion Design & Gerber Accumark V14.0

3D Fashion Design & Gerber Accumark V16

“Dijital Kalıp Uygulamaları”

 

Eğitimin Amacı

Elde kalıp bilgisi olan tasarımcıların / modelistlerin Gerber Accumark teknolojisinin en son versionu Version 16.0 ın etkin bir şekilde öğrenmesi ve geleceğin teknolojisi olan üç boyutlu fitting programı Gerber Accumark 3D programını öğrenerek eksiksiz fitting deneyimleri kazanmaları sağlanmaktadır.

Kayıt Kabul Koşullarımız

  • Yaş Aralığı : 19 - 40 
  • Mezuniyet Durumu : Lise ve üstü
  • Elde Kalıp Teknikleri ve Serileme Konularının Bilinmesi Gerekmektedir.

Eğitim Süresi, Günleri ve Saatleri

  • Gerber Accumark 3D : Dijital Kalıp Teknikleri : 09:30 - 18:30 / 12 Gün

Bilgisayarlı Modelistlik eğitimimiz 09:30 - 18:30 saatleri arasında toplam 12 gün sürmektedir.

12 gün olarak düzenlenen eğitim programımızın;

  • Haftada 1 gün olarak gerçekleşen grubumuz 12 hafta (3 ay)
  • Haftada 2 gün olarak gerçekleşen grubumuz 6 hafta (1,5 ay) gerçekleşmektedir.

Hafta içi ve hafta sonu gün seçeneklerimiz bulunmaktadır. Eğitim günlerinizin seçimi ve başlama tarihleri konusunda Eğitim Danışmanlarımız size rehberlik edecektir.

Eğitimin Programı

1. Hafta : Gerber Technology Brief

Gerber teknolojisinin yapabileceği tüm özellikleri tanıyıp 2D ve 3D kalıp hazırlama sisteminin temeli ile eğitim başlamaktadır. Parametre dosyalarının oluşturulması, Dijit işlemleri, dijit üzerinden kalıp kayıtları ve hatalı dijitize dosyalarının düzeltme işlemlerinin teknik detayları öğretilir.

2. Hafta : PDS Screen Brief

PSD Screen kalıp hazırlama işlemleri gerçekleştirilir. Program araçlarının özellikleri öğretilip, araçların kullanımları ile ilgili örnekler yapılır.

3. Hafta : Gerber Accumark'ı Kişiselleştirme

Bu bölümde klavye kısayolları anlatılarak, menü kısayollarının oluşturulması sağlanır. Böylece tüm kullanıcılar Gerber Accumark programını kendisine uygun biçimde kişiselleştirip daha rahat bir kullanım imkanı oluşturmaktadır. Ekran düzeni sonrasında "References" menüsünün kullanım detayları öğretilir ve uygulamalar yaptırılır.

4. Hafta : Dijitalde Baz Kalıp Oluşturulması ve Model Uygulama

Hazırladığımız baz kalıbımızın program araçları ile dijital formunun hazırlanıp ekrana aktarılması ve sonrasında oluşturduğumuz dijital baz kalıp üzerinde farklı modelleme tekniklerinin uygulamaları gerçekleştirilir. (Not : Bu uygulama kısa kollu tshirt üzerinden gerçekleştirilmektedir.)

5. Hafta : Etek Baz Kalıbı ve Model Uygulama

Etek baz kalıbının dijitalize edilmesi ve hazırlanan dijital kalıbın pens yerleştirme işlemlerinin gerçekleştirilmesi. Pantolon - etek baz kalıbı hazırlanması, kalıbın şablonlanması (dikiş paylarının verilmesi), Etek bazında yırtmaç çıkıntısının dijitalleştirilmesi, Pens menüsünün kullanımının öğretilmesi ve sonrasında kalıbın iz tanımlama ile kayıt edilme işleminin gerçekleştirilmesi.

6. Hafta : Dijital Şablonlama

Model uygulamalı kalıpların hazırlanması ve kalıplarının dikiş paylarının oluşturulması, Dikiş paylarında köşe menüsü işlemlerinin gerçekleştirilmesi, Çıt menüsü işlemlerinin gerçekleştirilmesi.

7. Hafta : Pantolon Baz Kalıbı

Klasik kumaş pantolan baz kalıbının dijital ortamda hazırlanması ve pantolon modelleme işlemlerinin gerçekleştirilmesi.

8. Hafta : PDS Menü Tanımları

PDS Menüsünde bulunan "Oluştur - Düzenle" , "Değiştir - Doğrulama" , "Gelişmiş - Pileler" - "Ölçme - Oluştur / Düzenle" menülerinin kullanımları öğretilir ve uygulamalar gerçekleştirilir.

9. Hafta : Serileme & Wizard Menu

Serilemede beden büyültme tablosunun oluşturulması, Oluşturulan dijital baz kalıbının serilerinin hazırlanması, Droplu kalıp dosyasının oluşturma işlemi. Droplu pantolan kalıbı hazırlama, Serili ölçü tablosu hazırlama, Wizard (Sihirbaz) hazır kalıp oluşturma işleminin gerçekleştirilmesi.

10. Hafta : Pastal Dosya Hazırlama & Pastal İşlemi

Pastal hazırlanması için gerekli olan dosyaların oluşturulması, Pastal ekranının açılış işlemi, Pastal bilgi çubuğunun öğretilmesi ve uygulamalar gerçekleştirilmesi. Dosya Menüsü, Parça Münüsü ve Pastal Menüsündeki araçların kullanımları, Kumaş Münüsü, Gelişmiş Menüsü ve Görünüm Menüsündeki araçların kullanımları, Araç çubuğunun kullanımı, Pastal çizim işlemleri. Zip Getir ve Gönder işlemleri Reg Dosyası Getir ve Gönder işlemleri Alan yedekleme işlemi, Alan Check işlemi, Parametre kopyalama işlemi, Kalıp üzerinden ölçü tablosu hazırlama işlemi, Email ile kalıp gönderip işlem sürecini tamamlama.

11. Hafta : Accumark 3D

3D üç boyutlu model dosyası oluşturma işlemi, PDS iki boyutlu ekrandan 3D üç boyutlu ekrana geçiş işlemleri. 3D üç boyutlu giydirme işlemi ve tshirt baz kalıbı ile 3D giydirme uygulaması, 3D üç boyutlu pantolon kalıbı giydirme uygulaması, Ürünlere ve parçalara silindir tanımlama işlemi,

12. Hafta : Accumark 3D

Avartar üç boyutlu mankenlerin istenilen ölçü standartlarında oluşturulup kayıt edilmesi, Avatar üç boyutlu mankenler üzerinde giydirme işlemleri ve gerçek ölçülerde üç boyutlu numune hazırlanması. Bu işlemin sonunda bir ürünü üretmeden gerçek ölçülerde numunesini görme imkanı oluşmaktadır.

Projeler ve Teknik Eğitim Gezileri ile Çok Yönlü Gelişim

Eğitim sürecinde başarılı moda tasarımcıları, firma sahipleri ve sektör profesyonelleri ile seminerler, fuar gezileri, üretici firmaların üretim ve tasarım alanlarına teknik eğitim gezileri ve İstanbul Arkeoloji Müzesi başta olmak üzere sanatsal müzelere teknik geziler düzenlenmektedir. Bunlara ek olarak; moda tasarımcıları ile çeşitli koleksiyon hazırlama projeleri, moda tasarım yarışmalarına hazırlık projeleri gibi özel projeler oluşturularak öğrenciler hedefleri doğrultusunda yönlendirme gerçekleşmektedir.

Sertifika

  • Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Bilgisayarlı Modelistlik Sertifikası
  • İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan Altier Academy “3D Fashion Design & Gerber Accumark” Mezuniyet Belgesi

Eğitim Toplam Ücreti

Eğitim toplam ücreti 14.000 TL'dir.

Ödeme ve taksitlendirme seçenekleri ile ilgili Eğitim Danışmanlarımız rehberlik edecektir. 0212 660 06 64 numaramızı arayarak detayları görüşmenizi rica ederiz.

BİZ SİZİ ARAYALIMLÜTFEN FORMU DOLDURUNUZ